Bier & Barbecue Pairings
Bij Team Van Bieren houden we uiteraard van heerlijk bier, maar ook van heerlijke gerechten om deze bieren mee te combineren. Er worden steeds vaker bier foodpairings aangeboden in restaurants naast het bestaande wijn-aanbod. Voor de thuiskok is er een wereld van prachtige pairings te vinden met bier en barbecue, een culinaire bezigheid die steeds meer Nederlanders bezighoudt. De tijd van voorgegaarde hamburgers en droge saté is voorbij, hoge kwaliteit barbecue gerechten zijn bereikbaarder dan ooit.
In samenwerking met onze partner Beef & Steak, 5e generatie slager en online sinds 2008, hebben wij de beste combinaties gezocht van bier en heerlijke barbecue gerechten. Daarnaast hebben zij voor al onze klanten ook een mooie kortingscode aangeboden! Gebruik de code VB21BS5Q bij je eerste bestelling voor 5% korting, deze kan je gebruiken tot en met 1 juli.
St Louis Style Spareribs met West Coast IPA
Een van onze favorieten op de barbecue is langzaam gegaarde sparerib, het liefst met een stevige kruidenrub en voldoende rooksmaak. Deze St Louis Style Ribs mogen gerust 6 uur op de grill liggen voordat ze botermals van het bot gekluifd kunnen worden.
Omdat er vaak veel kruiden en een uitgesproken saus aan spareribs te pas komen kan je dit heerlijk combineren met een goed bittere West Coast IPA. Deze bitterheid zal namelijk de verschillende kruiden in de spotlight zetten. Als de IPA echt lekker droog is kan dit ook goed werken om de balans met het vettige varkensvlees te bewaren.
Van Bieren tipt:
Kaapse Brouwers - Zweipac
West Coast IPA
6.5% alc.
Clean en lekker droog, een aangenaam bitter met een fruitig aroma van citrus in de neus.
Blik (24x33cl)
Tomahawk Steak met Oatmeal Stout
De Tomahawk Steak is een echt showpiece gerecht van de barbecue. Het grote stuk ribeye en het lange uitstekende bot lenen zich perfect voor een mooie presentatie op het bord. Deze grote jongen kan je gerust met iemand delen!
Deze steak kan je natuurlijk op 101 manieren kruiden, maar de klassieke variant met gewoon grof peper en zout is waar we nu vanuit gaan. Een stevige Oatmeal Stout is dé perfecte begeleider vanwege de mooie balans tussen zoet, bitter en zacht mondgevoel. Vooral de zware varianten staan zeker hun mannetje tegenover de volle smaken van dit prachtige stuk vlees.
Van Bieren tipt:
The White Hag - Black Boar
Imperial Oatmeal Stout
10.2% alc.
Een lekker zware maar toch doordrinkbare Imperial Oatmeal Stout. Door de balans tussen intense geroosterde smaken en het zachte mondgevoel van de haver een geweldig bier voor elke gelegenheid.
Blik (24x33cl)
Longhaas Spiesen met Dubbel
De Longhaas is een ontzettend mals stukje vlees wat je op allerlei manieren kan bereiden. Low & Slow als heel stuk, snel afgrillen in tournedos, of super makkelijk aan een spies. Met kruiden en saus naar keuze bereid je met gemak een heerlijke malse traktatie op de barbecue in hapklare porties.
Een klassieke combinatie is mals rundvlees met een lekkere Dubbel. Door de middenweg tussen zoet en bitter benader je direct de smaken van het vlees. Het geheel gaat er een stuk rijker van smaken wanneer je een goede slok neemt na een hapje van de Longhaas.
Van Bieren tipt:
Bronckhorster - Dubbelganger
Dubbel
7.5% alc.
Dit bier is zacht en helder met een hint van bruine suiker, gedroogd fruit en gebrande karamel.
Fles (24x33cl)