Heb je nog geen account? Klik op de knop om snel een account aan te maken
Problemen met inloggen? Wachtwoord vergeten?
In 2013, werd het Brussels Beer Project geboren, opgericht door twee gedreven bierliefhebbers, Olivier en Sébastien. Vanaf het begin werd het project gedreven door een actieve en betrokken gemeenschap. Dit brouwerijproject is anders dan de traditionele Belgische abdijbrouwerijen. Het staat voor een nieuwe kijk op Brussel, die multicultureel, hedendaags en bruisend is. Wat het Brussels Beer Project echt uniek maakt, is hun constante streven naar vernieuwing. Elke twee maanden introduceren ze een nieuw bier, en ze verwelkomen brouwers van over de hele wereld om deel te nemen aan hun creatieve proces. Ze brouwen niet volgens strikte regels, maar eerder zoals ze koken, met exotische ingrediënten van over de hele wereld, zoals sigarenbladeren uit Nicaragua, bloemen uit Japan en pasteis de nata van de beste Portugese bakker in de stad. Met een team van meer dan 30 mensen uit 10 verschillende nationaliteiten, is creativiteit bij hen net zo natuurlijk als ademhalen. Het Brussels Beer Project prikkelt de zintuigen met creatieve brouwsels, zoals een fruitige IPA, een kruidige saison en een verleidelijke stout. Ook streven ze naar een positieve impact op de wereld. Een van hun opvallende projecten is het gebruik van onverkocht brood om bier te brouwen, wat nu symbool staat voor de circulaire economie. Ze recyclen jaarlijks meer dan 10 ton brood en werken aan het verkleinen van hun ecologische voetafdruk in samenwerking met C02 Logic.