Heb je nog geen account? Klik op de knop om snel een account aan te maken
Problemen met inloggen? Wachtwoord vergeten?
In 2013 hebben wij, Sanne en Martijn ons eigen biermerk opgericht. Two Chefs Brewing was geboren en vanaf dat moment roerden we wekelijks thuis in de pannen om zoveel mogelijk te experimenteren met verschillende ingrediënten en smaken. Als voormalige Chefs kijken we altijd met een koksmuts op naar het brouwen om zo de perfecte balans in smaak, aroma en kleur te bereiken. In 2013 hebben we voor het eerst bier in de ketels van andere brouwerijen in binnen- en buitenland gebrouwen. Het allereerste bier was de Green Bullet, een klassieke IPA. In 2014 ging de eerste 1000 liter daarvan als koude biertjes over de toonbank en werd het al snel tijd voor een eigen loods, in Amsterdam Noord. Vanuit daar bezorgden we ons bier in Amsterdam en groeide we van twee naar vijf man. Niet alleen het team, maar ook de productie en het aantal bieren groeide gestaag.
De bieren van Two Chefs Brewing - Serious Flavour
Inmiddels zijn we vele bieren verder en kan je ons bier zowel in Nederland als over de grens vinden. In de afgelopen vier jaar is de selectie van bier uitgegroeid tot vele specials en vijf vaste bieren, waaronder de Green Bullet IPA, Funky Falcon Pale Ale, Tropical Ralphie Weizen, Howling Wolf Imperial Porter en White Mamba Witbier.
Onze bieren zijn overal goed te herkennen door de kleurrijke labels en verschillende karakters. In 2017 hebben we, samen met het openen van onze eigen brouwerij, een nieuwe identiteit gelanceerd, die nog steeds even speels oogt als de oude, maar wel een stukje volwassener is en veel consistenter.
We nemen onszelf niet al te serieus, dat zie je terug in onze labels en ons kantoor, dat eerder een soort arcade-hal is. Ons product en de kwaliteit ervan nemen we juist heel serieus. Voor ons zijn die twee elementen ook weer de perfecte balans. Dat is waar ‘Serious Flavour’ voor staat
De Brouwerij in Westpoort
In de loop van 2016 begonnen we in Amsterdam Noord uit onze voegen te barsten en besloten we middels een crowdfunding campagne via crowdaboutnow.nl onze eigen brouwerij te openen. Binnen anderhalve maand haalden we het maximale doel van 200%. Daarmee konden we beginnen onze droom te verwezenlijken.
Eind 2016 verhuisden we met het team naar een locatie van 1600m2 in Westpoort, vlakbij Amsterdam Sloterdijk. Hier staat nu een brouwhuis van 35hl, 15 vergistingstanks en een eigen vullijn. Het groeiende brouw-team wordt geleid door Sebastian Feind, een Duits-geschoolde brouwer, die, voordat hij zich aansloot bij Two Chefs, drie jaar voor Brewdog in Aberdeen brouwde. Met zijn kennis over brouwen en onze ideeën over bier zijn we van plan de wereld te veroveren. Want dat is onze ambitie: ervoor zorgen dat iedereen overal kan genieten van een lekker biertje, dat hoog op smaak is en tegelijkertijd toegankelijk.